Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 | 23:47

ΔΙΣ: Περισσότεροι πιστοί στους ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Πάσχα με μεγαλύτερη συμμετοχή πιστών στους ναούς ζητά από την κυβέρνηση η Εκκλησίας της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποστείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τις προτάσεις της για τη λειτουργία όλων των ναών και των μονών, για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Η ΔΙΣ προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου.

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος ζητά από την κυβέρνηση να επιτραπεί στους πιστούς να παραμένουν στους αύλειους χώρους και στις πλατείες των ναών, ώστε να αποτρέπεται ο συνωστισμός των ατόμων.

Αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η απάντηση του υπουργείου Παιδείας η οποία θα κυμανθει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ παράλληλα η ΔΙΣ στην τακτική συνεδρίαση του Απριλίου αποφάσισε να συνέλθει για το θέμα εκ νέου μέσα στον Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ