Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 7:43

ΔΙΣ: Καλεί Κυθήρων και Αιτωλίας σε προφορικές εξηγήσεις

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Σε προφορικές εξηγήσεις καλεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τους μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας λόγω της στάσης τους και των ενεργειών τους καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας με αποκορύφωμα το φετινό Πάσχα όπου παρέβησαν τις ομόφωνες αποφάσεις της ΔΙΣ σχετικά με την τέλεση των ακολουθιών.

Για “απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος” κάνει λόγο το ανακοινωθέν της ΔΙΣ η οποία έλαβε υπόψη την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων.

Οι δύο μητροπολίτες θα κληθούν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Αύγουστο.

Το σχετικό απόσπασμα από το ανακοινωθέν της ΔΙΣ

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να καλέσει τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις κατά την Συνεδρία Αυτής του μηνός Αυγούστου, λαμβάνουσα υπ’όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των εν λόγω Αρχιερέων, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ