Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:02

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

ΔΙΣ: “Η «εκκλησία όλων των εθνών» με τους υποτιθέμενους «εξορκισμούς» είναι μία αυτόνομη νεοπεντηκοστιανή οργάνωση”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για τον μήνα Αύγουστο.

Κατά τις δύο Συνεδρίες η Δ.Ι.Σ. επικύρωσε τα πρακτικά της εξουσιοδοτήσεως και ακολούθως:

Ενημερώθηκε περί του Γράμματος της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, σχετικά με την προσεχή επίσκεψή του στις Ι. Μητροπόλεις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Απεφάσισε την αποστολή των εξής Εγκυκλίων προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος:

α) Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων, προκειμένου να αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς κατά την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου (8-9-2022) και

β) Περί της συμπληρώσεως εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, προκειμένου να αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 11η Σεπτεμβρίου 2022, οπότε και τιμάται η μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων της Μικράς Ασίας (Χρυσοστόμου Σμύρνης κλπ.)

Ενέκρινε τον τελικό Κατάλογο των Κληρικών των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων.

Ανανέωσε την θητεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής και ενέκρινε την πρότασή του περί διορισμού και των υπολοίπων μελών Αυτής.

Μελέτησε τις κατόπιν σχετικής Εγκυκλίου αυτής υποβληθείσες προτάσεις Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων περί των προσφάτων νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην τακτοποίηση των οργανικών θέσεων των υπηρετούντων 8.311 Εφημερίων και όλα τα σχετικά ζητήματα.

Τέλος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Συνοδικών Επιτροπών, της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Ιερών Μητροπόλεων και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Η Ιερά Σύνοδος με αφορμή την δράση της λεγομένης «Εκκλησίας όλων των Εθνών» στην Θεσσαλονίκη η οποία προβλήθηκε από τα Μ.Μ.Ε. και των υποτιθεμένων «εξορκισμών» πληροφορεί και πάλι τους πιστούς, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, ότι πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων. Εφιστά δε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στις τελετές της. 


Περατωθείσης της σημερινής τελευταίας Συνεδρίας της 165ης Συνοδικής Περιόδου ο Μακαριώτατος Πρόεδρος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τα Συνοδικά Μέλη για την πρόθυμη συμβολή τους στο κλίμα αρραγούς ενότητος κατά τον χρόνο που πέρασε, οπότε επετεύχθησαν πολλά και σημαντικά που αφορούν στον ιερό Κλήρο και τον πιστό Λαό της Εκκλησίας.

Τον Μακαριώτατο Πρόεδρο αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αντιπρόεδρος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ο οποίος υπενθύμισε τα κορυφαία πεπραγμένα της περιόδου αυτής και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο εκ μέρους και των υπολοίπων Συνοδικών Μελών για την θεάρεστη και ευλογημένη συνεργασία.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ