Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:51

Διπλή μάσκα – απόσταση 10 μέτρων στο προαύλιο των ναών: Η εισήγηση της επιτροπής για τη Μ. Εβδομάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη χρήση διπλής μάσκας τόσο εντός όσο και εκτός των ναών εισηγήθηκε η επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η επιτροπή εισηγήθηκε την παρουσία εντός των ναών ενός πιστού ανά 25 τ.μ. – λιγότερους από όσους είχε προτείνει η Ιερά Σύνοδος – ενώ για όσους θα βρίσκονται στο προαύλιο να τηρείται “η ενδεδειγμένη απόσταση αν είναι δυνατόν των δέκα(!) μέτρων μεταξύ των πιστών”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός.

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η επιτροπή εισηγήθηκε να ξεκινά στις 22:00 καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, κάτι όμως που πρακτικά συνεπάγεται πως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι πιστοί δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην Αναστάσιμη θεία Λειτουργία, δεδομένης της πραγματοποίησης της τελετής της Αναστάσεως στις 21:00. Ο μητροπολίτης Ιλίου δήλωνε, πάντως, πως για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου πρόκειται να παραταθεί η κυκλοφορία έως τις 22:30.

Μένει, λοιπόν, να φανεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες ποια ακριβώς μέτρα θα εφαρμοσθούν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο υπουργός τόνισε, πάντως, πως όλα αυτά “είναι υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση του κορονοϊού”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 02:30″ και έπειτα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ