Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 | 0:39

Διπλή γιορτή στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε σήμερα, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό στα Βριλήσσια.Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού. Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Πανηγυρικού Εσπερινού ο Μητροπολίτης, με σεπτή εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Αντώνιο Πασσάλη.

Λίγο πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος προς τους πιστούς ευχήθηκε: “Η γιορτή του Αγίου της ενορίας σας να σας προστατεύει όλους, εσάς που παρευρεθήκατε σήμερα εδώ, αλλά και όσους δεν μπόρεσαν να έλθουν, προσευχόμαστε και για αυτούς”. Εν συνεχεία, ευχήθηκε έτη πολλά στον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ναού, π. Αντώνιο και να είναι πάντα άξιος, ενώ και εκείνος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη για τη χειροθεσία του, του αδελφούς πατέρες του Ναού, αλλά και όλους τους ενορίτες. Τόνισε χαρακτηριστικά πως: “Αυτός ο σταυρός θα μπει βαθιά στην καρδιά ως όπλο δυνάμεως, θυσίας και αγάπης”, ενώ υποσχέθηκε πως γρήγορα θα μπουν και στον νέο Ναό.

Στο Ναό θησαυρίζεται απότμημα ιερού λειψάνου του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, το οποίο εκτίθεται προς προσκύνηση όλες αυτές τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων και συρρέουν πλήθη πιστών για να λάβουν την χάρη Του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ