Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:59

ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Διορθόδοξο συλλείτουργο στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή Β΄ Κυριακή των Νηστειών και ημέρα μνήμης του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά τελέστηκε με διορθόδοξο συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό του αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρου.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην μητρόπολη Βελγίου είναι παράδοση των τελευταίων ετών κατά την Β΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, έπειτα από το Διορθόδοξο Συλλείτουργο στο Βέλγιο κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, να τελείται Διορθόδοξο Συλλείτουργο στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου με την συμμετοχή όλων των ορθοδόξων, το οποίο αποτελεί σημείο μαρτυρίας της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των ορθοδόξων στο Λουξεμβούργο.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής για τον παραλυτικό της Καπερναούμ και την σημασία της για τον σύγχρονο άνθρωπο. Τους ύμνους της ημέρας απέδωσαν η βυζαντινή χορωδία του ναού, η χορωδία της ρουμανοφώνου ενορίας καθώς και η βυζαντινή χορωδία παιδιών και νέων της ενορίας.

Κατά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά για την συμμετοχή όλων των ορθοδόξων του Λουξεμβούργου στην κοινή ευχαριστιακή σύναξη και την συμμετοχή των πιστών στο κοινό ποτήριο και ευχαρίστησε τους ιερείς του καθεδρικού ναού καθώς και τους ιερείς των ουκρανοφώνου, σερβοφώνου και ρουμανοφώνου ενοριών για την συμμετοχή τους στο συλλείτουργο, τους πιστούς των διαφόρων ορθοδόξων παρουσιών για την παρουσία τους, καθώς και τις χορωδίες για την ωραία απόδοση των ύμνων.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Λουξεμβούργου, Καρδινάλιο κ. Jean-ClaudeHollerich, για την όλως ιδιαιτέρως τιμητική του παρουσία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου.

Την από κοινού αυτή εορτή της ορθοδόξου Εκκλησίας εν Λουξεμβούργω τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις στο Λουξεμβούργο της Ελλάδος κ. Άγγελος Υψηλάντης, της Ρουμανίας κα Alexandrina-Livia Rusu και του Ηνωμένου Βασιλείου κα Fleur Thomas, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος του Λουξεμβούργου κ. Claude Wiseler μετά της συζύγου αυτού και Ευρωβουλευτού κα Isabel Wiseler-Lima, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας στο Λουξεμβούργο κ. Claude Radoux, ο Γενικός Εισαγγελέας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κ. Αθανάσιος Ράντος, ο Άρχων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Θεοχάρης Γραμματικός, Έλληνες Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στο Λουξεμβούργο και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Λουξεμβούργου κα Ελένη Φωτεινέα.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ