Κυ, 23/06/24 | 18:46

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Διορθόδοξη θεία λειτουργία στην ιερά μονή Πεντέλης 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μετά την επανέναρξη των συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων-Αγγλικανών στους φιλόξενους χώρους του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πεντέλης την Κυριακή τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προεξήρχε ο μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και Κιτίου κ. Νεκτάριος (Εκκλησία Κύπρου) με την συμμετοχή πατέρων της μονής και κληρικών που συμμετέχουν στον διάλογο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Γ΄ Κυριακής του Λουκά και στο περιστατικό της αναστάσεως του υιού της χήρας στην πόλη Ναΐν.

Στο τέλος τελέστηκε τρισάγιο για τους μακαριστούς μητροπολίτες Διοκλείας κυρό Κάλλιστο (Ware) και Φιλομηλίου κυρό Ηλία, ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου οι οποίοι προσέφεραν στον θεολογικό διάλογο Ορθοδόξων και Αγγλικανών, ως συμπρόεδρος αυτού και ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αλβανίας αντιστοίχως.

Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης λέγοντας στους πιστούς για την φιλοξενία του Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων-Αγγλικανών στο Διορθόδοξο Κέντρο και την επανέναρξη τρόπον τινά των δραστηριοτήτων εκ μέρους του Κέντρου έπειτα από την περίοδο του κορωνοϊού.

Εν συνεχεία, ο κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, καθηγούμενο της ιεράς μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, για την άδεια και την ευλογία τελέσεως της θείας λειτουργίας και απευθυνόμενος προς τους πιστούς τόνισε την σημασία του διαλόγου και ιδιαιτέρως της ορθόδοξης λατρείας ως μαρτυρία της Ορθοδοξίας προς τους λοιπούς χριστιανούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ