Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 5:55

Δημοσιευτηκε το ΦΕΚ για τις Θ. Λειτουργίες των εορτών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Έως 25 πιστοί ανά Θ. Λειτουργία θα μπορούν να εκκλησιαστούν σε όλους τους ναούς της χώρας τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια με, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα από την Κυβέρνηση.

Στους μητροπολιτικούς ναούς θα μπορούν να εκκλησιαστούν έως και 50 πιστοί ενώ ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα σε αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τ.μ. και απόσταση τα δυο μέτρα μεταξύ τους.

Σημειώνεται πως δεν θα επιτρέπεται η παρακολούθηση των Θ. Λειτουργιών εκτός των ιερών ναών όπως επίσης και η χρήση των εξωτερικών ηχείων.

Οι λιτανείες και κάθε τελετή εκτός ναών δεν επιτρέπεται και εκ των πραγμάτων η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα τελεσθεί εντός των ναών χωρίς να είναι εφικτή η κατάδυση του Σταυρού σε θάλασσες, ποτάμια και λίμνες.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Πλέον οι πιστοί που θέλουν να επισκεφθούν ναούς ώστε να προσευχηθούν για λίγο, θα έχουν την δυνατότητα να το πράξουν εφόσον βρίσκονται εκτός του σπιτιού τους για κάποιον από τους λόγους που ήδη προβλέπονται. Εαν για παράδειγμα κάποιος βγει για ψώνια ή ατομική άθληση θα μπορεί να πάει και στην ενορία του να αναψει κερί και να προσευχηθεί. Δεν υπάρχει ειδικός κωδικός sms για “ατομική προσευχή”.

Αυτό μπορεί να γίνει από σήμερα!

Υπογραμμίζεται πως όλες οι υπόλοιπες Θ. Λειτουργίες θα τελεσθούν όπως και τώρα, δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών

Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του orthodoxia.info που από χθες είχε προαναγγείλει την πρόταση αυτή η οποία λειτούργησε ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και απέτρεψε μια σοβαρή σύγκρουση Εκκλησίας – Κράτους

Διαβάστε τα σχετικά στη σελίδα 15 και στο Παράρτημα στις σελίδες 50,51,52

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ