Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 | 22:43

ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Δημητριάδος: “Αυτές τις μέρες ας είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε για να γιορτάσουμε αληθινή Παναγιά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας μιλώντας για την πλατυτέρα των ουρανών

«Ελάτε αυτές τις μέρες να γνωρίσουμε τον εικονογραφικό τύπο της Παναγίας μας. Την ονόμασαν “Πλατυτέρα των Ουρανών”. Είναι αυτή που αγιογραφείται στην κόγχη του ιερού εκεί όπου ενώνει τη γη με τον ουρανό», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «γιατί η Παναγιά μόνο ενώνει. Χάρις σ’ αυτήν μπορούμε να έχουμε ενότητα με τον Χριστό. Όταν απλώνει τα χέρια της ως πλατυτέρα αγκαλιάζει όλον τον κόσμο και μας καλεί όλους σε ενότητα. Όταν έχει τα χέρια της κατεβασμένα προς τον Χριστό είναι ακριβώς γιατί θέλει να δείξει ότι το κέντρο της ζωής μας είναι ο Κύριός μας ο Χριστός μας που είναι στο μέσον αγιογραφημένος», επισημαίνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης ωστόσο καταλήγει λέγοντας πως, «η πλατυτέρα των ουρανών είναι η Παναγιά μας της ενότητας. Αυτές τις μέρες ας είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε για να γιορτάσουμε αληθινή Παναγιά».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ