Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 17:29

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟ

Δημητριάδος: “Με την υπακοή μας διασώζουμε την ενότητα μέσα στην Εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με αφορμή τους εικονογραφικούς τύπους της Παναγίας όπου μιλάει για την Παναγία την Γοργοϋπήκοο.

«Μια αγαπητή εικόνα σε όλους. Η πρώτη της εικόνα βρίσκεται στη μονή Διοχειαρίου του Αγίου Όρους. Τον 16ο αιώνα θεράπευσε έναν μοναχό και του έδωσε και πάλι το φως του. Είχε ασεβείς απέναντί της αλλά η μετάνοια τον έσωσε. Από τότε υποσχέθηκε η Παναγία να υπακούει γρήγορα στα αιτήματα των πιστών», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «Η ίδια μοναδικό υπόδειγμα υπακοής και εμείς με την υπακοή μας διασώζουμε την ενότητα μέσα στην Εκκλησία και ταυτόχρονα έχουμε τη μεγάλη προϋπόθεση για να εισακουστεί το αίτημά μας από την Παναγία για να μας δώσει αυτό που ζητάμε. Η Γοργοϋπήκοος μας δείχνει το δρόμο της υπακοής», σημειώνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης ωστόσο καταλήγει λέγοντας ότι, «χαρακτηριστικό γνώρισμα της εικόνας το πέλμα του Χριστού είναι γυμνό στο δεξί του πόδι για να θυμίζει τη θυσία του και μ’ αυτό, χτύπησε το κακό τον διάβολο».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ