Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 11:24

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ' ΛΟΥΚΑ

Δημητριάδος: “Τα άτομα με αναπηρία θέλουν να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε κι εμείς” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την Κυριακή ΙΔ΄ Λουκά.

«Αυτή την Κυριακή η Εκκλησία μας στην ευαγγελική περικοπή διασώζει το θαύμα της θεραπείας του τυφλού στην Ιεριχώ. Ο Χριστός θεραπεύει έναν τυφλό που τον φώναξε, που φώναξε φωνή μεγάλη. Και παρόλο ότι ήταν όχλος πολύς, ο Χριστός τον άκουσε και του χάρισε τα μάτια του σώματος και τα μάτια της ψυχής.», σημειώνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «κατά συγκυρία αυτή την Κυριακή είναι η παγκόσμια ημέρα για άτομα με αναπηρία. Όλα αυτά τα άτομα, τους ανθρώπους, τους συνανθρώπους μας, που είναι ανάμεσά μας και θέλουν από μας μια ισότητα. Όχι τη συμπόνοια μας ή τη λύπη μας. Θέλουν να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε κι εμείς. Την ευκαιρία που έχει κάθε άνθρωπος σ’ αυτή την κοινωνία, αρκεί να διακρίνουμε τη φωνή τους, αρκεί να ακούσουμε τι ειλικρινά θέλουν από μας. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Κανείς δεν μας έχει πει ότι δεν θα βρεθούμε κι εμείς κάποια στιγμή στη δική τους θέση», επισημαίνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης καταλήγει ωστόσο υπογραμμίζοντας, «ας κάνουμε ό,τι πρέπει. Ας είμαστε μια κοινωνία που θα ανοίξει κάθε δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία. Το χρωστάμε αν θέλουμε να είμαστε του Χριστού».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ