Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 5:12

Δημητριάδος: “Στην Εκκλησία δεν θα ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αρνητικός στο ενδεχόμενο διαχωρισμού των πιστών σε εμβολιασμένους και μη στάθηκε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη.

“Στην Εκκλησία δεν θα ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους. Ο καθένας έρχεται στην Εκκλησία για την ψυχή του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να του πω να μην έρθει. Δεν έχω τέτοιο δικαίωμα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος που εξέφρασε παράλληλα την αμέριστη εμπιστοσύνη του στην ιατρική κοινότητα.

“Έχω εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας και δεν αμφέβαλα ούτε μια στιγμή”, δήλωσε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος και πρόσθεσε πως “οι άνθρωποι αυτοί έχουν οικογένειες, έχουν τις ζωές τους. Θα πρόδιδαν ποτέ την οικογένεια και τον εαυτό τους, προτείνοντάς τους ένα εμβόλιο που κάνει κακό; Δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτή τη λογική”.

“Ο Θεός μας δοκιμάζει με την πανδημία, για να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι. Είναι καιρός να ταπεινωθούμε”, σημείωσε στη συνέχεια για να προσθέσει πως “την ίδια στιγμή, όμως, μας δίδει την Επιστήμη ως ένα τείχος προστασίας απέναντι στο κακό. Δίνουμε όλοι μαζί την μάχη. Η Εκκλησία μελέτησε το πρόβλημα και τοποθετήθηκε υπεύθυνα. Σε μια μερίδα ανθρώπων κυριαρχεί μια λανθασμένη νοοτροπία, που πιστεύω ότι σταδιακά θα εξομαλυνθεί. Και στην Τοπική μας Εκκλησία προέκυψαν τέτοια φαινόμενα που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με διακριτικότητα και με πειθώ, διασώζοντας την ενότητα”.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος παραδέχθηκε πως η πρωτόγνωρη κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Εκκλησία είχε σαν αποτέλεσμα “να ληφθούν αποφάσεις που θα μπορούσαν ν’ αποφευχθούν. Πολύ σύντομα, όμως, επικράτησε η ενότητα, η αλληλοκατανόηση, βρέθηκαν οι ισορροπίες και επανήλθε η ηρεμία και ο λαός μας κράτησε την ενότητά του”.

“Αν βγάλουμε την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, άλλωστε, από την κοινωνία μας, τί θα μείνει;” αναρωτήθηκε ο κ. Ιγνάτιος και τόνισε πως “αυτή μας ενώνει και αυτό το αναγνωρίζουν οι σώφρονες, είτε πιστεύουν είτε όχι. Πρέπει να κρατήσουμε την ενότητα και την πίστη μας, για να διατηρήσουμε την ιστορία μας, την ιδιοπροσωπία μας”.

Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος στάθηκε, τέλος, στον σοβαρό διάλογο που πρέπει να κάνει η Εκκλησία με τους νέους και να δει νέες ιδέες στο Λατρευτικό κομμάτι, που γέννησε η πανδημία. “Με απασχολεί η επόμενη μέρα της πανδημίας. Δεν θα είμαστε οι ίδιοι. Ο καθένας έχει πόνο μέσα του, έχει στερηθεί πρόσωπα, θέλει απαντήσεις σε σειρά υπαρξιακών ερωτημάτων. Πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Αυτή είναι η ευθύνη μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ