Την ανάγκη της ενότητας αλλά και της ολοκληρωτικής θυσίας προς τον ελάχιστό αδελφό τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος από τον ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νέα Αγχίαλο μιλώντας για το πως μπορούμε να γιορτάσουμε ψυχοσωματικά το φετινό Πάσχα.

“Για όσους επιθυμούμε αυτό το Πάσχα να είναι αληθινά ένα πέρασμα σε αυθεντική ζωή, μια κοινωνία Ανάστασης και ζωής με τον Χριστό, σήμερα μας δείχνει καθαρά τον δρόμο: Ελάτε να με συναντήσετε στους ελάχιστους αδελφούς μου, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Αυτή η συνάντηση έχει πόνο και κόπο, θέλει ταπείνωση και θυσία”, συνέχισε ο κ. Ιγνάτιος. “Θέλει να θυσιάσουμε τα πάντα για τον άλλον και εκεί είναι ο Χριστός”, πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι “γι’ αυτό και όλη αυτή την περίοδο πασχίζουμε, παρ’ όλο τον πόνο που έχει η ψυχή μας, να στερηθούμε ακόμα και την ίδια τη λατρεία μέσα στην Εκκλησία για να σταθούμε στον ελάχιστο αδελφό. Σ’ αυτόν που δεν θέλουμε να ασθενήσει”.

“Έχει κενώσει τον εαυτό της η ποιμαίνουσα Εκκλησία, έχει υποχωρήσει στο έπακρο ακριβώς γιατί καλούμεθα όλοι μαζί να πορευθούμε”, υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης Δημητριάδος, “γιατί αυτό και ο Χριστός έφερε στους ανθρώπους, να μάθουν να πορεύονται με αληθινή ενότητα και, βέβαια, με πνεύμα θυσίας και προσφοράς”.

Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος κάλεσε ακόμη τους πιστούς να σταθούν και σε αυτούς που έζησαν τον πόνο της ασθένειας τονίζοντας έπειτα ξανά την ανάγκη για ενότητα. “Καλούμεθα να μείνουμε όλοι ενωμένοι, γι’ αυτό κι εμείς θυσιάζουμε κάθε τι μέσα στην Εκκλησία μόνο και μόνο για να μείνουμε μια κοινωνία ενωμένη, γιατί κινδυνεύουμε να διχαστούμε, ακόμα και μέσα στις εκκλησιαστικές κοινότητες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά, “έχοντας βάσιμη ελπίδα πλέον ότι θα είναι ίσως η τελευταία προσπάθεια που κάνουμε”, όπως ο ίδιος δήλωσε. “Αυτή που μας απομένει κρατώντας ζωντανή την ελπίδα ότι όντως αυτό το Πάσχα θα είναι αληθινό Πάσχα με τις εκκλησίες μας ανοιχτές, που θα μπορέσουμε να ανταλλάξουμε τον ασπασμό της αγάπης με τους οικείους μας και θα νιώσουμε τί σημαίνει Ανάσταση ψυχής και σώματος”.

Ετικέτες: