Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 5:46

Δημητριάδος: “Η στέρηση του Θεού οδηγεί στις πιο άγριες και αποτρόπαιες πράξεις”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό χαρακτήρισε τις κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και τα αποτρόπαια πολλές φορές εγκλήματα, που τελευταία όλο και πιο συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στο χθεσινό του κήρυγμα από τον ναό του προφήτη Ηλία στις Αλυκές Βόλου.

“Ζούμε σε μια κρίσιμη εποχή, όπου είναι έκδηλη η απομάκρυνση των ανθρώπων από το θέλημα του Θεού”, τόνισε ο κ. Ιγνάτιος. “Καθημερινά ακούμε για κακουργήματα, βιαιοπραγίες, κακοποιητικές συμπεριφορές μέσα στα σπίτια. Άνθρωποι και μάλιστα γυναίκες, δολοφονούνται για το τίποτα και απορεί κανείς, είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, να μην έχει την παραμικρή αξία η ανθρώπινη ζωή και μάλιστα της γυναίκας;” διερωτήθηκε.

“Δικαίως αγανακτεί κανείς μπροστά στα φαινόμενα αυτά, αλλά έρχεται και πάλι η απάντηση από τον φιλεύσπλαχνο Θεό, ο Οποίος περιμένει την μετάνοια των ανθρώπων, για την σωτηρία όλων”, πρόσθεσε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος και εξήγησε πως “ο Θεός ήλθε, ως άνθρωπος, ανάμεσά μας, για να φθάσει στο έσχατο σημείο της ταπείνωσης, πάνω στον Σταυρό, να πάρει τις αμαρτίες μας επάνω Του και να μας χαρίσει το δώρο της σωτηρίας. Γι’ αυτό κι εμείς οφείλουμε να δίδουμε το παράδειγμα της ευσπλαχνίας, της συγχωρητικότητας, της παρηγορίας των ανθρώπων που πονούν, στερούμενοι την παρουσία του Θεού στη ζωή τους”.

“Η στέρηση του Θεού οδηγεί στις πιο άγριες και αποτρόπαιες πράξεις”, επεσήμανε καταλήγοντας και προέτρεψε “να ζωντανέψουμε την προσευχή μας, να βιώνουμε την αλήθεια της πίστεως και να είμαστε συγχωρητικοί απέναντι στους άλλους”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ