Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:08

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Δημητριάδος: “Σήμερα πολλοί άνθρωποι θησαυρό της καρδιάς τους έκαναν τα πλούτη” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΙΒ΄ Ματθαίου.

«Ο νέος γονατιστός ζητάει απ’ τον Χριστό να του πει πώς να κερδίσει την αιωνιότητα. Πιστεύει σ’ αυτήν. Ο Χριστός του μιλάει για τις εντολές και ο νέος ανταποκρίνεται, “τις τηρώ από μικρό παιδί”. Ε τότε του λέγει πούλησε και τα υπάρχοντά σου δώστα στους φτωχούς κι ακολούθησέ με», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα ο νέος όμως δεν ακολούθησε, «δεν άντεξε να αποχωριστεί αυτό που ήτανε τελικά ο θησαυρός της καρδιάς του και σήμερα πολλοί άνθρωποι έκαναν θησαυρό της καρδιάς τους τα πλούτη αλλά δυστυχώς τραγικά είναι τα αποτελέσματα», σημειώνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης ωστόσο καταλήγει με τη διαπίστωση πως «εάν δεν βρούμε και πάλι τον δρόμο να σκύψουμε στον ελάχιστο αδελφό, να ζήσουνε οι άνθρωποι με αληθινή δικαιοσύνη τότε τραγικά είναι τα αποτελέσματα πολλές φορές και στη γη για τους πλούσιους αλλά και στον ουρανό. Εκεί που το τραγούδι λέει ότι δεν μπορούν να ανταλλάξουν τη φωτιά με τον ίσκιο των φτωχών».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ