Με λόγια καρδιάς μίλησε για τον μακαριστό προκάτοχό του αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, με την συμπλήρωση δεκατριών ετών από την εκδημία του, ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «ο Χριστόδουλος ήταν ο ηγέτης που εξέφραζε την καρδιά του Γένους. Είχε το μοναδικό χάρισμα να ομιλεί στις καρδιές των ανθρώπων και να εκφράζει τα μύχια των Ορθοδόξων Ελλήνων. Έπασχε για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Αγωνιζόταν για να κρατήσουμε οι Έλληνες ζωντανή την πίστη μας, να διατηρήσουμε την ελευθερία, την ιστορία, τη παράδοση και την ταυτότητά μας”.

Πρόσθεσε ότι “Ο λόγος του υπήρξε προφητικός, που πολλοί παρεξήγησαν, άλλοι τον θεωρούσαν ανεπίκαιρο ή άνευ σημασίας και υπερβολικό. Όμως, σήμερα αποδεικνύεται ότι οι παρεμβάσεις του ήταν προφητικές και σοφές, γιατί διέβλεπε πού οδηγούντο τα πράγματα, στην Ελλάδα και στον κόσμο”. 

Υπογράμμισε πως “Ο Χριστόδουλος πολλές φορές ένιωσε την πίεση από τα Μ.Μ.Ε., που στάθηκαν απέναντί του, μη θέλοντας να αναγνωρίσουν την μεγάλη του προσφορά στο Γένος και την πατρίδα μας. Όμως, ο λαός τον αγάπησε υπερβολικά, γιατί έχει αυθεντικό αισθητήριο και ξέρει σε ποιον μπορεί να στηριχθεί, ποίου ο λόγος είναι αυθεντικός και αληθινός”. 

Ετικέτες: