Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 21:35

Δημητριάδος προς ιερείς: Σας απαγορεύω αυστηρά κάθε αναφορά στον covid-19 και στο μη εμβολιασμό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Εγκύκλιο σημείωμα με αυστηρές συστάσεις απέστειλε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος προς όλους τους κληρικούς της μητροπολιτικής του περιφέρειας. 

Ο κ. Ιγνάτιος, μετά και το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε με ιερέα σε χωριό του Δήμου Φεραίου, επανήρθε στο ζήτημα της στάσης των κληρικών απέναντι στην πανδημία και τον εμβολιασμό, απαγορεύοντάς τους αυστηρότατα να κάνουν απο εδώ και στο εξής κάθε αναφορά στον covid-19 και στο μη εμβολιασμό.

Παράλληλα, ο ιεράρχης τους ενημερώνει ότι προτίθεται να εξετάσει προσωπικά μία προς μία τις περιπτώσεις των ιερέων που παραμένουν ακόμη ανεμβολίαστοι, χωρίς ωστόσο να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος του μητροπολίτη 

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί

Με το υπ. αριθμ, πρωτ. 724/26/8/2021 Εγκύκλιο Σημείωμά μου, τον περασμένο Αύγουστο, απευθύνθηκα με τρόπο πατρικό και παραινετικό προς όλους σας για την δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και τον εμβολιασμό σας. Ατυχώς, αναγκάζομαι, ως μη ώφειλε, να επανέλθω, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής και υπομονής για  περιπτώσεις απαράδεκτης στάσης συμπρεσβυτέρων μας που προξενούν τεράστια ζημία στους αδελφούς μας πιστούς.

Από τούδε και στο εξής απαγορεύουμε αυστηρότατα κάθε αναφορά στην ασθένεια covid-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στα πλαίσια της εξομολόγησης και της προσωπικής επικοινωνίας σας με τους ενορίτες σας. Όπου, μέσω των πιστών, πληροφορηθούμε ότι δεν τηρείται αυτή η απαγόρευση θα επεμβαίνουμε προσωπικά επιβάλλοντας κυρώσεις, με πρώτες την άρση της ευλογίας να κηρύττετε και να εξομολογείτε.

Επίσης, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, θα εξετάσουμε προσωπικά, μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για την θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας.

Ελπίζουμε ότι θα συμμορφώσετε όλοι στις παραπάνω εντολές μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Μετά πατρικών ευχών και Αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ  ΙΓΝΑΤΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ