Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 5:04

ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ

Δημητριάδος: “Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι στην εποχή της πανδημίας και σε ένα περίγυρο που μονίμως μας απειλεί”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αρχιερατικό συλλείτουργο, εορτάστηκε στις Σπέτσες, η μνήμη των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων Νικολάου, Ιωάννου και Σταματίου, με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από το μαρτύριό τους.

Στη θεία λειτουργία, που τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον ιερό ναό των νεομαρτύρων, έλαβαν μέρος οι προσκεκλημένοι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Λήμνου κ. Ιερόθεος και ο οικείος μητροπολίτης κ. Εφραίμ.

Στο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, αναφερόμενος στους νεομάρτυρες, ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «στα πρόσωπά τους κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος των νεομαρτύρων της Τουρκοκρατίας, στους οποίους η Εκκλησία της Ελλάδος, αφιέρωσε το επετειακό έτος 2021».

Ακολούθως, ο ιεράρχης αναφέρθηκε στην σημασία της ιστορίας των εορταζομένων νεομαρτύρων στη ζωή μας. Η πρώτη αναφορά αφορούσε στο Αιγαίο για αυτό, ζήτησε από τον παρόντα Υφυπουργό Ναυτιλίας, να μεταφέρει στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, «την ευγνωμοσύνη μας, γιατί τα τελευταία χρόνια δίνουν την μεγάλη μάχη για την διάσωση ανθρωπίνων ζωών. Στα πρόσωπα αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων, θα βλέπουμε πάντοτε την ζωντανή εικόνα του Θεού», τόνισε.

Παρατήρησε, μάλιστα, πόσο σημαντικό είναι ως Έλληνες, να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής. «Αυτό που ενώνει πάντα τους Έλληνες όπου γης, είναι η ορθόδοξη πίστη μας. Για αυτό πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά μας ποιον μαρτύρων και ηρώων είναι απόγονοι και μη ξεχνάμε, ότι ο διχασμός είναι ο μεγάλος μας κίνδυνος. Σ’ αυτόν οφείλεται η μικρασιατική καταστροφή, τα εκατό χρόνια από την οποία θα τιμήσουμε φέτος. Ο διχασμός της Αθήνας έφερε την καταστροφή στην Μικρά Ασία και σήμερα κινδυνεύουμε από τον διχασμό και προσευχόμαστε για να τον αποφύγουμε», επεσήμανε.

Όπως διευκρίνισε ωστόσο, όποτε διχαστήκαμε, χάσαμε τα δίκαιά μας. «Όταν είμαστε ενωμένοι κερδίζουμε, επιτελούμε θαύματα και μας θαυμάζει όλος ο κόσμος. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να διχαστούμε, να χάσουμε το εκκλησιολογικό μας φρόνημα και την πίστη μας και να διαιρεθούμε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, στην εποχή της πανδημίας και σε ένα περίγυρο που μονίμως μας απειλεί. Οι νεομάρτυρες μας έδειξαν τον δρόμο», κατέληξε με νόημα ο κ. Ιγνάτιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ