Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:25

ΣΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ

Δημητριάδος: “Είμαστε πλασμένοι για την ειρήνη και αυτό μας περιμένει στη συνάντησή μας με τον αναστημένο Χριστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και την αυριανή ευαγγελική περικοπή της Κυριακής της Τυρινής.

«Ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε ομοδόξους λαούς συνεχίζεται με τραγικά αποτελέσματα καλούμεθα από την Εκκλησία να θυμηθούμε τούτη την Κυριακή την έξοδο των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο», αναφέρει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα χάθηκε ο παράδεισος γιατί αρνηθήκαμε την αγάπη του Θεού. «Ξαναγίνεται δικός μας με τη συγχωρητικότητα, με την ειλικρίνεια της νηστείας όχι με την υποκρισία και κυρίως με την άρνηση για έναν πλουτισμό εις βάρος των άλλων. Τούτη την περίοδο ας είναι το περίσσευμά μας υπέρ των ανθρώπων που υποφέρουν», επισημαίνει.

Ο ιεράρχης καταλήγει ωστόσο λέγοντας πως « νηστεία μας ελάχιστη θυσία προσευχής για να έρθει η ειρήνη στον κόσμο και η προσευχή μας έντονη όσο ποτέ. «Να βρουν και πάλι οι λαοί, οι άνθρωποί τους, αυτό που τους αξίζει έναν επίγειο ειρηνικό τρόπο ζωής γιατί είμαστε πλασμένοι για την ειρήνη και αυτό μας περιμένει στη συνάντησή μας με τον αναστημένο Χριστό».

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ