Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:53

Δημητριάδος: Όποιος θέλει να ζει στην Εκκλησία οφείλει να επιδεικνύει υπακοή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στο Βόλο η μνήμη του πολιούχου και προστάτου της, αγίου Νικολάου, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

Επίκεντρο των λατρευτικών ακολουθιών ήταν ο μητροπολιτικός ναός του αγίου Νικολάου, όπου την παραμονή της εορτής στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον εορταζόμενο άγιο, ανέφερε πως «ο άγιος Νικόλαος είναι ο δικός μας άγιος που μας παρηγορεί και μας δίνει κουράγιο. Στέκεται στις οικογένειες που βιώνουν την θλίψη του αποχωρισμού αγαπητών προσώπων. Είναι ο θεραπευτής που κρατά ζωντανή την ελπίδα στους ασθενείς αδελφούς μας και στολίζει πνευματικώς την ζωή μας. Είναι κανόνας πίστεως και μας διδάσκει την ακλόνητη εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό που είναι καρπός της αγάπης μας σε εκείνον. Μάλιστα, αυτή την περίοδο της δοκιμασίας αναμετριόμαστε με την αυθεντική πίστη καθώς καλούμαστε να παιδαγωγηθούμε μέσα από μια εμπειρία ζωής που ο Θεός επεφύλαξε και στην δική μας γενιά. Με την πραότητα ο άγιος συμβάλλει στην ενότητα ενώ ως εγκρατείας διδάσκαλος μας καλεί να ξαναβρούμε μια ασκητική πορεία διά της οποίας αποκτάται σοφία και σύνεση».

Αναφερόμενος στην εμπειρία της πανδημίας κάλεσε τους πάντες να παραμείνουν εδραίοι στην πίστη τους, «γιατί αυτή την περίοδο ο διάβολος θα επιχειρήσει να κλονίσει τους ανθρώπους. Να τους παγιδέψει στην ψευδαίσθηση της πνευματικής αυτάρκειας που καταστρέφει την σύνεση και την υπακοή στην Εκκλησία. Όποιος θέλει να ζει στην Εκκλησία οφείλει να επιδεικνύει υπακοή όχι με την έννοια του καταναγκασμού αλλά της ενότητας, της συνέσεως και της σοφίας», τόνισε.

Ωστόσο, ο μητροπολίτης Δημητριάδος έκανε έκκληση κατά της καχυποψίας και της αμφιβολίας επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη του εμβολιασμού ως του πιο σημαντικού όπλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Πίστη και Επιστήμη μπορούν να συμπορεύονται», σημείωσε φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριου Λινού, συζύγου της Καθηγήτριας Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Αθηνάς Λινού,  «ο οποίος διακρινόμενος από βαθειά πίστη και ευλάβεια εισήλθε στις τάξεις του ιερού κλήρου», κατέληξε.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Ιγνάτιος προεξήρχε της θείας λειτουργίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του λειψάνου του αγίου Νικολάου, καθώς και της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στους δρόμους πέριξ του ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Παρέστησαν, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, Βουλευτές του Νομού, καθώς και οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ