Δε, 15/07/24 | 4:45

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Θ' ΛΟΥΚΑ

Δημητριάδος: “Είναι όμορφο να έχουμε σκέψεις για προσφορά και αλληλεγγύη” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την Κυριακή Θ΄ Λουκά.

«Η αϋπνία βασανίζει πολλούς ανθρώπους και σήμερα στην εποχή μας. Φαίνεται κι ο πλούσιος της παραβολής του Χριστού είχε αϋπνίες. Κι αυτό γιατί σκεφτόταν τι θα κάνει απ’ τα περισσεύματα που είχε απ’ τα προϊόντα που παρήγαγε η γη του. Τι αποθήκες θα χτίσει, πού θα τα βάλει, πώς θα τα χρησιμοποιήσει; Κι εκείνη τη νύχτα ήρθε το απρόσμενο», σημειώνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «αυτό όμως που θα έρθει κάποια στιγμή οπωσδήποτε για τον καθένα από μας. Η ώρα ν’αφήσει τα γήινα και είχε έγνοιες αλλά για τα πλούτη του και μ’αυτές θα έφευγε. Αλήθεια, εμείς με τι σκέψεις θα είμαστε αν έρθει αυτή η στιγμή; Μήπως τελικά έχουμε χάσει τον ύπνο μας μέσα σ’αυτή την εποχή που θέλει κι άλλα ν’αποκτήσουμε;», αναρωτιέται ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης καταλήγει ωστόσο με τη διαπίστωση πως, «τι όμορφο να μπορούσαμε να είχαμε σκέψεις για προσφορά, για αγάπη, για αδελφοσύνη, για αλληλεγγύη. Μ’ αυτές τις σκέψεις θά’θελα να φύγω απ’ αυτή τη γη για τον ουρανό, με προίκα, την αληθινή αγάπη».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ