Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 9:06

"ΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ"

Δημητριάδος: “Οι νέοι άνθρωποι είναι η ελπίδα για το μέλλον της Εκκλησίας μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανού Καζαντζίδη τέλεσε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στη μονή του αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

«Υπήρξε δώρο θεού γιατί με τον π. Νικόδημο, επανέφεραν την μοναστική παράδοση στην ιστορική αυτή μονή, την οποία ουσιαστικά επανίδρυσαν και θεμελίωσαν με γερά θεμέλια την σημερινή αδελφότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος μιλώντας  για τον μακαριστό ηγούμενο.

Όπως τόνισε μάλιστα, «υπήρξε συνετός γέροντας, απόλυτα αφιερωμένος στην Εκκλησία του χριστού. Διακριτικός, υπάκουος, συνεργάστηκε μαζί μας, χωρίς καμία δυσκολία, αδιάκοπα και αδιατάρακτα. Υπήρξε υπόδειγμα βιωτής που γαλούχησε και εξομολόγησε πλήθη πιστών. Έδωσε κουράγιο και ταυτόχρονα, την περίοδο της ασθενείας του, δίδαξε την υπομονή και την ζωντανή προσευχή», κατέληξε.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος στη συνέχεια, αφού συνεχάρη την αδελφότητα για την εκλογή του νέου ηγουμένου, ευχήθηκε προς αυτόν υγεία και δύναμη και εξήρε το γεγονός, ότι «εξακολουθήσει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας ενότητας της αδελφότητας, η οποία πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους, που είναι η ελπίδα για το μέλλον της Εκκλησίας», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ