Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 | 21:32

ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ

Δημητριάδος: “Ο Χριστός είναι το αληθινό φως και εμείς οι μαθητές του οι αντανακλάσεις του δικού του φωτός”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την Ε’ Κυριακή του Ματθαίου όπου συνεορτάζονται και οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες της εν Χαλκηδόνι Δ’ Οικουμενικής Συνόδου.

«”Ημείς εστέ το Φως του κόσμου”. Οι λόγοι αυτοί του Χριστού είναι δώρο και ευθύνη για τους μαθητές του. Δώρο γιατί ο ίδιος είναι το αληθινό φως και εμείς οι μαθητές του οι αντανακλάσεις του δικού του φωτός και ευθύνη να είμαστε πάντοτε το δικό του φως», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «γιατί πολλές φορές κινδυνεύουμε ιδιαίτερα και εμείς που έχουμε την ευθύνη να διδάξουμε αυτό το φως να φέρουμε στους ανθρώπους τα φώτα του κόσμου και τότε το σκοτάδι είναι αναπόφευκτο. Φως, οι λόγοι και ο νόμος του. Φως το παράδειγμά του. Φως η εκκλησία του και εμείς έχουμε την ευθύνη για αυτό το φως», επισημαίνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης ωστόσο καταλήγει λέγοντας πως, «μακάρι να φανούμε αντάξιοι γιατί αλίμονο σε αυτόν που αλλιώς θα διδάξει τότε η ευθύνη του είναι πολύ μεγάλη».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ