Δε, 15/07/24 | 21:45

Δημητριάδος: “Ο Χριστός μας θέλει όλους αληθινούς και αυθεντικούς μαθητές” (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την Κυριακή Β΄ Ματθαίου.

«Ακολουθήστε με και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων. Όταν ο Χριστός μίλησε έτσι στους πρώτους μαθητές του, οι υπόλοιποι δεν κατάλαβαν πολλά πράγματα, δεν σήμαινε κάτι. Κι όμως, για τους ίδιους σήμαινε πολλά. Άλλαξε η ζωή τους, κι αυτοί άλλαξαν τον κόσμο όλο. ‘Έτσι γίνεται στη ζωή μας», σημειώνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «Υπάρχουν στιγμές καθοριστικές που αλλάζουν τη ζωή μας. Εάν η στιγμή είναι συνάντηση με τον Χριστό τότε είναι σωτήρια αλλαγή. Έλα να βρεις τον Χριστό. Σε περιμένει στην Καινή Διαθήκη, εκεί είναι ο λόγος του. Στην Εκκλησία είναι τα μυστήριά του. Στη ζωή των αγίων είναι το πρότυπό τους. Κι αν έχεις βρει τον Χριστό τότε έλα», επισημαίνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης καταλήγει ωστόσο λέγοντας πως, «στη ζωή των αγίων είναι το πρότυπό τους. Κι αν έχεις βρει τον Χριστό, τότε έλα. Γίνε κι εσύ ψαράς ανθρώπων για να μπορέσεις να φέρεις και άλλους στο δικό του Ευαγγέλιο στη δική του Σωτηρία. Ο Χριστός μας θέλει όλους αληθινούς, αυθεντικούς μαθητές, όπως οι απλοί ψαράδες της Γαλιλαίας».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ