Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 1:48

ΣΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Δημητριάδος: “Ο Χριστός μας περιμένει αρκεί εμείς να μετανοήσουμε αληθινά και ειλικρινά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Eνα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με αφορμή τα γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης και κυρίως το Μυστήριο της Μετανοίας.

«Η μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας είναι το υπόδειγμα απ’ τους πατέρες της εκκλησίας για να προσεγγίσουμε το μυστήριο του θείου πάθους και να γιορτάσουμε Ανάσταση. Είναι η κρίσιμη στιγμή», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «η μετάνοια αυτή η αλλαγή του νου, αυτό το γεγονός της ζωής, αυτή η διαρκής πορεία και τρόπος ζωής, είναι που ο Χριστός ζητάει απ’ τον καθέναν από μας. Ξέρουμε πολύ καλά τις πτώσεις και τις αδυναμίες μας, όμως ήρθε η ώρα, είναι η ώρα, που ο καθένας από μας μπορεί να δει αληθινά τον εαυτό του. Το μυστήριο της μετανοίας μας λούζει, μας ξαναβαπτίζει και ο Χριστός με τη θυσία του μας συγχωρεί», σημειώνει.

Ο ιεράρχης ωστόσο καταλήγει λέγοντας πως, «μας συγχωρεί γιατί γι’ αυτό έφτασε μέχρι εκεί το έσχατο σημείο της ταπεινής αγάπης. Είναι η μεγάλη μας συγχώρεση, αρκεί εμείς να μετανοήσουμε αληθινά και ειλικρινά. Ο Χριστός μας περιμένει».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ