Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:31

Δημητριάδος: «Ο άνθρωπος δίχως Θεό, γίνεται θηρίο»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για την αγάπη, που όλοι υμνολογούν, αλλά τόσο απουσιάζει από την εποχή μας έκανε λόγο, ο μητροπολίτης Δημητριάδος από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολαόυ Βόλου.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι “Είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος, όπως κάθε τι καλό, που λαμβάνουμε κατά το Μυστήριο του Χρίσματος. Αλλά, ενώ προσφέρεται σε όλους, σε κανέναν δεν μένει υποχρεωτικά. Θέλει την δική μας συγκατάβαση και συνέργεια, την δική μας συμβολή, για να παραμείνει μέσα μας το Άγιο Πνεύμα και να καρποφορήσει».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός, της ανθρωποκτονίας που συγκλονίζει την κοινωνία μας τις τελευταίες ημέρες, «γεγονός απάνθρωπης συμπεριφοράς, μη κατανοητής στο ανθρώπινο μυαλό. Κι όμως, συνέβη. Αλήθεια πόση ευθύνη έχουμε οι άνθρωποι της πίστεως, που δεν ξεδιψάμε τους άλλους με την Αλήθεια, με την αληθινή Ελευθερία και Αγάπη; Ο άνθρωπος δίχως Θεό γίνεται θηρίο και ενεργεί χειρότερα κι απ’ τα θηρία. Να, γιατί θέλουμε μια Αγιοπνευματική κοινωνία και γιορτάζουμε Πεντηκοστή, εορτή ενότητος και Χάριτος. Ζητούμε από το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ευαγγελιστούμε, όπως τότε οι Μαθητές, το Ευαγγέλιο της Χαράς, της Αναστάσεως, της Ζωής».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ