Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 10:15

Δημητριάδος: Ο Άγιος Λουκάς αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση Επιστήμης και Πίστης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο πρόσωπο του αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού, αλλά και στη σχέση μεταξύ Επιστήμης και Πίστης αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος κατά την ακολουθία των εγκαινίων του φερώνυμου ναού στο Διμήνι.

“Στο πρόσωπό του αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ Επιστήμης και Πίστης”, τόνισε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος. “Ο ίδιος αποδεικνύει ότι κάλλιστα μπορούν συνδυαστούν”, πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως “ο Άγιος Λουκάς προσέφερε τα μέγιστα στην ιατρική επιστήμη, ως χειρουργός, επικαλούμενος πάντα την βοήθεια και τον φωτισμό του Θεού”.

“Στην εποχή μας υπάρχει μία σύγχυση για την σχέση των δύο αυτών μεγεθών”, σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος, όμως “ο Άγιος μας διδάσκει ότι είμαστε πιστοί, αλλά έχουμε και την επιστήμη. Βιώνουμε τα θαύματα στη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα, εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Γι’ αυτό, είναι απορίας άξιον, πώς κάποιοι στις μέρες μας κατόρθωσαν να αμφισβητούν τους επιστήμονες και τους γιατρούς μας. Είμαι βέβαιος ότι, αν μπορούσαμε να ακούσουμε την φωνή του Αγίου θα μας έλεγε και τον Θεό να εμπιστευόμαστε και τους επιστήμονες να ακούμε”.

“Η Επιστήμη και η πίστη μας είναι δύο στοιχεία της ζωής μας, που είναι δώρα Θεού και μας συγκροτούν ως προσωπικότητες”, ανέφερε κλείνοντας ο μητροπολίτης Δημητριάδος και τόνισε: “μακάριοι οι επιστήμονες που είναι πιστοί και μακάριοι οι πιστοί που είναι επιστήμονες. Τους έχουμε μεγάλη ανάγκη στη ζωή μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ