Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 3:38

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ

Δημητριάδος: “Να ενημερώνουμε τις αρχές όταν διαπιστώνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Φρικτά» χαρακτήρισε όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1 και κάλεσε μάλιστα όλοι μαζί να κάνουμε κάτι.

“Χάσαμε τον Θεό και χάνουμε τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού και τον βλέπουμε μόνον ως σάρκα. Χάνεται η ανθρωπιά. Πρέπει να κηρύξουμε την αλήθεια να γίνουμε υπόδειγμα και να επιτελέσουμε το έργο μας κατά το δυνατόν καλύτερα για να σώσουμε τον όλο άνθρωπο”, σημείωσε

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην συνεργασία της εκκλησίας με ειδικούς λέγοντας πως “κάνουμε ειδικά σεμινάρια στους κληρικούς και αγωνιζόμαστε να διασώσουμε τον ιερό θεσμό της Οικογένειας. Η μέριμνα και η αγωνία μου είναι οι οικογένειες να λειτουργούν σωστά, για να θωρακίσουν τα παιδιά τους σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Από την άλλη, πρέπει να ενημερώνουμε τις αρχές όταν διαπιστώνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν πρόκειται για καταγγελία αλλά για προστασία των ανθρώπων που βάλλονται και απειλούνται είναι συμβολή στην σωτηρία ανθρώπων και μάλιστα παιδιών”, διευκρίνισε.

Ερωτηθείς για την σοβούσα ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που λαμβάνονται και στους ναούς παρατήρησε ότι “χαμηλώνουμε και περιορίζουμε τον φωτισμό στις εκκλησίες μας όχι για να σώσουμε την κατάσταση αλλά για να στείλουμε το μήνυμα ότι προσπαθούμε”. Μίλησε επίσης για το ενδεχόμενο αλλαγής του ωραρίου των ιερών ακολουθιών.

“Προκειμένου να αξιοποιείται το φυσικό φως και να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας σκεφτόμαστε να μετακυλήσουμε το ωράριο ώστε να έχει ανατείλει ο ήλιος για να ξεκινήσουμε τις ακολουθίες. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και να προσαρμοστούμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, για να μειώσουμε και το κόστος της θέρμανσης στους ναούς μας”, επεσήμανε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ