Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 7:12

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΒΟΛΟΥ

Δημητριάδος: “Μπορεί τα χωριά μας να στερούνται τον δάσκαλο και τον γιατρό δεν αφήνουμε όμως να στερηθούν τον ιερέα τους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στον πανηγυρίζοντα ναό αγίων Θεοδώρων Βόλου λειτούργησε σήμερα ο  μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος όπου κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας τέλεσε και την εις διάκονον χειροτονία του π. Ιωάννου Τριπύλα.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την είσοδο ενός νέου ανθρώπου στην ιερωσύνη στην εποχή μας «δώρο Θεού». Εξήρε δε την απόφαση του νέου κληρικού ο οποίος θα ενταχθεί στην χορεία των αμίσθων κληρικών της τοπικής εκκλησίας και θα διακονήσει στην επαρχία της Ζαγοράς.

Ο ιεράρχης ωστόσο χαρακτήρισε «δείγμα ζωντανής Εκκλησίας» την προσέλευση τόσων ανθρώπων στην ιερωσύνη τα τελευταία χρόνια, συνολικά είκοσι επτά, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια διακονούν τις πνευματικές ανάγκες των ανθρώπων και εργάζονται για την εις χριστόν σωτηρία τους.

Επεσήμανε δε ότι «δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμα της Εκκλησίας γιατί αυτό που το κράτος προσφέρει είναι υποχρέωσή του αλλά θα συνεχίσουμε να απευθύνουμε την πρόσκληση σε όσους θέλουν εξ ολοκλήρου ν’ αφιερωθούν στην Εκκλησία». 

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην διακονική διάσταση της ιερωσύνης ανεξαρτήτως βαθμού, «καθώς όλοι είμαστε διάκονοι της Εκκλησίας και λαμβάνουμε την ιερωσύνη του χριστού ενώ η Χάρις του Αγίου Πνεύματος πληροί τα κενά και δίνει τον φωτισμό για την διευθέτηση του έργου μας. Στην εποχή μας καλούμαστε να διδάξουμε όχι τόσο με τα λόγια αλλά με το πνεύμα της θυσίας», ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως διακονώ σημαίνει θυσιάζομαι για τον όποιον άλλον. «Δεν κρίνω τους ανθρώπους αλλά αγωνίζομαι για την σωτηρία τους. Το κριτήριο των ανθρώπων είναι το δικό μας παράδειγμα. Διακονώ σημαίνει τιμώ και υπηρετώ την ζωντανή εικόνα του Θεού που είναι ο κάθε άνθρωπος και στις μέρες μας θα κληθούμε να διακονήσουμε ανθρώπους που θα έρθουν κοντά μας ζητώντας στέγη και τροφή. Ανθρώπους διωγμένους και τρομοκρατημένους από τον  πόλεμο και ορφανά παιδιά. Είναι η ώρα της μαρτυρίας, της θυσίας, της αγάπης και θα κληθούμε να δείξουμε αν είμαστε αληθινοί μαθητές του Χριστού». 

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «μπορεί τα χωριά μας τα τελευταία χρόνια να στερούνται τον δάσκαλο, τον γιατρό και άλλες υπηρεσίες δεν αφήνουμε όμως να στερηθούν τον ιερέα τους που θα κρατήσει την ενότητα, θα στηρίξει τις ψυχές των ανθρώπων και που θα υπηρετήσει τους ανθρώπους με όλες του τις δυνάμεις», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ