Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 12:13

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ' ΛΟΥΚΑ

Δημητριάδος: “Μην αφήνεις τις δικαιολογίες και τον σύγχρονο τρόπο ζωής να σου στερήσει να κοινωνήσεις την αγάπη” (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την Κυριακή ΙΑ΄ Λουκά.

«Η εκκλησία είναι πρόσκληση σε δείπνο. Και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η Εκκλησία μας, μας παρουσιάζει την παραβολή του μεγάλου δείπνου, όπου προσκεκλημένοι εκλεκτοί αρνούνται να πάρουν μέρος γιατί ο καθένας έχει μία εύσχημη δικαιολογία και τελικά το δείπνο προσφέρεται στους ελάχιστους. Είναι ακριβώς η πρόσκληση κι είναι μιά ανοικτή πρόσκληση σε όλους μας να πάρουμε μέρος στο Μεγάλο Δείπνο», σημειώνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. Ο Χριστός μας περιμένει. Ο Χριστός ήρθε για μας για τον καθένα από μας. Και μας καλεί να γίνουμε ένα μαζί του και ένα μεταξύ μας. Δεν υπάρχει πιο σημαντική πρόσκληση στη ζωή μας. Μην αφήνεις τις δικαιολογίες και τον σύγχρονο τρόπο της ζωής να σου στερήσει τη μεγαλύτερη χαρά, να κοινωνήσεις την αγάπη», επισημαίνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης καταλήγει ωστόσο λέγοντας πως, «ο Χριστός είναι η αγάπη μας και η αγάπη είναι η κοινωνία που ενώνει, να πούμε “Ναι”. Η Ευχαριστία μας περιμένει. Ο Χριστός γεννιέται για όλους μας».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ