Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 10:34

Δημητριάδος: Η μεμψιμοιρία και η καχυποψία οδηγούν σε διχασμούς και απώλεια ανθρώπων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

“Το όπλο μας στη πανδημία είναι η ενότητά μας, αλλά ταυτόχρονα και η ευθύνη του καθενός μας να λάβουμε τα μέτρα, μαζί με τον εμβολιασμό, για να σταματήσουμε την πανδημία”, τόνισε χθες κατά τον πανηγυρικό εσπερινό, που τελέστηκε στο προαύλιο του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην παραλία του Βόλου, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

“Η μεμψιμοιρία και η καχυποψία είναι ό,τι χειρότερο τούτη τη στιγμή, γιατί οδηγούν σε διχασμούς, στην απώλεια ανθρώπων”, πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος και εξήγησε πως “γι’ αυτό, φέρουν τεράστιες ευθύνες εκείνοι που σπέρνουν την καχυποψία. Χρειάζεται όλοι μαζί να προχωρήσουμε για να φθάσουμε στο τέλος της Θείας παιδαγωγίας”, επεσήμανε. 

Αναφερόμενος στο πολυσήμαντο έργο των τιμώμενων αγίων, ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε πως “κληρονόμοι του έργου και του πολιτισμού που δημιούργησαν οι Άγιοι, ενός πολιτισμού που αναγέννησε τον κόσμο, είμαστε εμείς. Το Βυζάντιο, που δημιούργησε ο Κωνσαντίνος, κράτησε ελεύθερη τη Δύση από την κυριαρχία του Ισλάμ, που υπέστη η Ανατολή επί τέσσερις και πλέον αιώνες. Εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε αυτόν τον πολιτισμό και την παράδοση ζωντανή, με ένα τρόπο, διατηρώντας την ενότητά μας μέσα στην Εκκλησία”.

“Αυτό πρέπει λαός και ηγέτες να επιδιώκουμε”, πρόσθεσε και τόνισε πως “αν δεν αντιληφθούμε ότι αυτό ήταν που μας κράτησε στα χρόνια της σκλαβιάς, τότε θα διακυβεύεται το μέλλον μας. Όσο κρατούμε ζωντανές τις παραδόσεις, που θέλουν τον λαό ενωμένο και την Εκκλησία σταυρωμένη και αναστάσιμη, τότε θα μπορούμε να έχουμε ελπίδα για το μέλλον μας. Και γιορτές σαν την σημερινή μας υπενθυμίζουν ποιου πολιτισμού και ποιας πίστης είμαστε κληρονόμοι. Αυτόν τον πολιτισμό και ο κόσμος έχει ανάγκη σήμερα, γιατί διασώζει στον πυρήνα του την αληθινή ελευθερία και τον σεβασμό στον κάθε άνθρωπο”.

Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος απηύθυνε έκκληση προς όλους για θερμή προσευχή για την επικράτηση της ειρήνης στην Παλαιστίνη και στους Αγίους Τόπους, που δοκιμάζονται τούτον τον καιρό. “Ειρήνη για όλους τους ανθρώπους”, ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος. “Κανένα δεν ωφελεί η βία και ο πόλεμος, η θυσία αθώων ανθρώπων. Είθε να επέλθει η σύνεση και να επανέλθει η ειρήνη”, ευχήθηκε κλείνοντας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ