Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:15

ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΟΡΤΗ

Δημητριάδος: “Η γιορτή της Μεταμορφώσεως μας δίνει την ελπίδα μιας χαράς και ενός φωτός που διώχνει τα σκοτάδια” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

«Η εορτή της Μεταμορφώσεως έρχεται να σκορπίσει στις καρδιές όλων των ανθρώπων τη χαρά του θείου φωτός. Οι τρεις μαθητές στο όρος Θαβώρ βιώνουνε έναν επίγειο παράδεισο. Βλέπουν και νιώθουν τι σημαίνει δόξα του Χριστού κι αυτή η δόξα του Χριστού είναι σήμερα μέσα στην Εκκλησία», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα, «η γιορτή της Μεταμορφώσεως μας δίνει σε όλους την ελπίδα μιας ανείπωτης χαράς ενός φωτός που σπάει και διώχνει τα σκοτάδια και ζούμε σε μία εποχή σκότους. Από παντού βλέπουμε το σκοτάδι να κυριαρχεί στις σχέσεις των ανθρώπων κι όμως έρχεται η Εκκλησία, έρχεται ο Χριστός να μας πει ελάτε να ζήσουμε το αληθινό φως, το φως της χαράς του Χριστού που ενώνει, που δίνει ελπίδα και βεβαιότητα για την αιωνιότητα», επισημαίνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης ωστόσο καταλήγει με την ευχή, «αυτό το φως να είναι στις καρδιές όλων μας τούτη την ημέρα της Μεταμορφώσεως».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ