Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:19

Δημητριάδος: «Ευχόμαστε για την ενότητα της Ορθοδοξίας μας σε όλα τα επίπεδα»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο ασφυκτικό πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας εορτάστηκε φέτος ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας επί της αιρέσεως της Εικονομαχίας, που οδήγησε στην αναστήλωση των Ιερών Εικόνων.

Στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο σπουδαίο περιεχόμενο του σημερινού εορτασμού, επισημαίνοντας ότι «η απανταχού Ορθοδοξία εορτάζει σήμερα. Είναι αυτή η Κυριακή που μνημονεύουμε την μεγάλη νίκη, το γεγονός της υψώσεως των Εικόνων στους Ορθοδόξους Ναούς. Δεν πρόκειται απλώς για ένα ιστορικό γεγονός, ούτε αυτή η νίκη σχετιζόταν με πολιτικά ή άλλα κριτήρια, αλλά ήταν η νίκη της αλήθειας της Ορθοδοξίας”. 

Τέλος ευχήθηκε σε όλους «Υπομονή, αδελφοί μου, και προσοχή. Ο Θεός μας παιδαγωγεί και μετράει την υπομονή, την καρτερία και την διακριτικότητά μας, αλλά και το βάθος και το μέτρο της πίστης μας. Είθε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Ευχόμαστε για την ενότητα της Ορθοδοξίας μας σε όλα τα επίπεδα, για τους Ορθοδόξους αδελφούς μας που δεινοπαθούν σε φοβερά καθεστώτα, για κάθε ανθρώπινη ψυχή που υποφέρει και πονά πολύ περισσότερο απ’ όσο εμείς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ