“Γνώμονάς μας είναι η ενότητα της Κοινωνίας. Θέλουμε μια Κοινωνία ενωμένη, δεν περισσεύει κανείς”, τόνισε σε συνέντευξή του στο TRT και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

Ο κ. Ιγνάτιος μιλώντας για τον χειρισμό της Εκκλησίας αυτό το διάστημα της πανδημίας σημείωσε πως “αυτή η ενότητα επιβάλει να έχουμε μια συμπόρευση με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις” και υπογράμμισε πως οι αποφάσεις που πήρε η Εκκλησία ήταν “αποφάσεις μεγάλης οικονομίας και μιας τεράστιας παραχώρησης”.

Σχετικά με τη χθεσινή του συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε πως είχαν μια ουσιαστική συζήτηση αλλά και πως μετέφερε στον κ. Χρυσοχοΐδη το γεγονός ότι ενόψει των Χριστουγέννων “έχουμε μια τεράστια πίεση από πιστούς ότι πρέπει κάτι να γίνει”.

“Μπορούμε να τηρούμε τους κανόνες όταν υφίστανται” ανέφερε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και έκανε λόγο στον υπουργό για αναλογική παρουσία των πιστών στους ναούς με βάση το εμβαδό τους, ενώ του μίλησε ακόμη και για τον “κίνδυνο του διχασμού του πληρώματος της Εκκλησίας και του κρυπτοχριστιανισμού”.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων, ο κ. Ιγνάτιος μετέφερε στον κ. Χρυσοχοΐδη πως “υπερασπίζομαι τη ζωή των ανθρώπων, αλλά είμαι και Ποιμένας μιας Εκκλησίας, οι πιστοί της οποίας περιμένουν κι από μένα αυτό που θέλουν να το κάνω πράξη”, ενώ δήλωσε πως “δεν θα αυθαιρετήσω ποτέ, αλλά θα χαρώ να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να κρατήσουμε και την πίστη μας ζωντανή και τους πιστούς μας σε εγρήγορση και την Κοινωνία μας ενωμένη”.

Ενόψει της γιορτής του Πολιούχου του Βόλου, ο μητροπολίτης Δημητριάδος έκανε έκκληση στους πιστούς να τηρήσουν τους κανόνες, “η πλατεία του Αγίου Νικολάου να είναι πλατεία που δεν θα έχει κόσμο και θα ‘ρθει η στιγμή που θα ξαναγιορτάσουμε τον Άγιό μας όπως πάντοτε”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ετικέτες: