Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 14:55

Δημητριάδος: “Για εμάς τους Ορθοδόξους ο κάθε ναός είναι το δεύτερο σπίτι μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την σημασία των εγκαινίων για μια ενορία αλλά και για τους ορθόδοξους γενικότερα τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος από τον Άγιο Ελευθέριο Βόλου.

Ο κ. Ιγνάτιος συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου τονίζοντας πως το έργο αυτό είναι καρπός της ευλαβείας του απλού λαού της περιοχής, αλλά και των Κληρικών, που ανέλαβαν την ευθύνη του στη διάρκεια των ετών: «Στην Εκκλησία ζούμε αυτά τα θαύματα. Και αυτός ο Ναός είναι το αποτέλεσα ενός θαύματος και της ενότητα των πιστών, που συμβάλλει για να φθάσουμε στο αποτέλεσμα το οποίο όλοι σήμερα χαιρώμαστε».

Ο μητροπολίτης Δημητροιάδος μνημόνευσε τον προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που επί των ημερών του ως μητροπολίτης Δημητριάδος έγινε η θεμελίωση του Ναού και επεσήμανε ότι «είχε την ετοιμότητα, σε μια πρώιμη εποχή, να θεμελιώνει και ανεγείρει Ναούς στα οικόπεδα που δωρίζονταν στις κατά τόπους γειτονιές. Κι έτσι, σήμερα έχουμε την μοναδική, ανά την Ελλάδα, πυκνότητα Θείων Λειτουργιών σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα… Για εμάς τους Ορθοδόξους ο κάθε Ναός είναι η ζωή μας, το δεύτερο σπίτι μας, η ενορία η οικογένειά μας, όπου γινόμαστε όλοι ένα με τον Χριστό και μεταξύ μας…».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ