Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 6:15

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

Δημητριάδος: “Εκείνοι που μας οδηγούν σε μία παγκόσμια κρίση και αναταραχή είναι ορθόδοξοι χριστιανοί”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου λειτούργησε σήμερα Κυριακή των Απόκρεω ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος συλλειτουργούντος και του επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου. 

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή σημείωσε πως «πονάει η καρδιά μας για την ειρήνη που χάνεται τούτες τις μέρες για τις ζωές που χάνονται. Κι αν σκεφθεί κανείς ότι αντιμάχονται αυτοί που πιστεύουν στον Χριστό κι εκείνοι που οδηγούν σε μία παγκόσμια κρίση και αναταραχή είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, τότε ο πόνος είναι ακόμα μεγαλύτερος γιατί χύνεται αίμα ομοδόξων αδελφών που μέχρι χθες προσευχόντουσαν στους ίδιους ναούς και σήμερα στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλον», τόνισε.

Όπως επεσήμανε όλα αυτά σημαίνουν ότι θα κληθούμε να συναντήσουμε τον Χριστό στον αναγκεμένο αδελφό για άλλη μια φορά. «Πρέπει να έρθουμε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι και να σταθούμε στον πόνο των ανθρώπων έχοντας επίγνωση πως αν θέλουμε να ζήσουμε την ανάσταση στην ζωή μας πρέπει να τον συναντήσουμε στο πρόσωπο του αδελφού μας, που παλεύει για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, για τα δώρα του Θεού, που τα ανθρώπινα συμφέροντα καταπατούν», υπογράμμισε.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ωστόσο τελέστηκε από τους αρχιερείς το διετές μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Πειραιώς Καλλινίκου πνευματικού πατρός του κ. Ιγνατίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ