Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:51

ΣΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δημητριάδος: “Έχουμε ως χριστιανοί την ταπείνωση να δούμε την αναξιότητά μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την Δ’ Κυριακή του Ματθαίου αφορμώμενος από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας που αναφέρεται στη θεραπεία του δούλου του εκατόνταρχου.

«Αγάπησε τον δούλο του σαν παιδί του και μ’ αυτή την αγάπη προστρέχει στον Χριστό μπροστά σε όλους τους ανθρώπους και τον παρακαλεί έχοντας ακλόνητη πίστη ότι ο Χριστός μπορεί να θεραπεύσει τον δούλο του το παιδί του», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα κι έτσι κι έγινε. «Ο Χριστός θαυμάζει την πίστη του και εν τέλει δέχεται και την ταπείνωσή του. Νιώθει ο εκατόνταρχος την αναξιότητά του και την ομολογεί. Έτσι γίνεται σήμερα ένα παράδειγμα προς μίμηση. Άραγε εμείς που έχουμε με τόση σιγουριά την ιδιότητα του χριστιανού, έχουμε την πίστη του; Εμπιστευόμαστε την δύναμη του Χριστού; Έχουμε την ταπείνωση να δούμε την αναξιότητά μας;», αναρωτιέται ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο ιεράρχης ωστόσο καταλήγει λέγοντας πως, «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε το θαύμα; Ιδού, ότι ένας εκατόνταρχος γίνεται τελικά παράδειγμα προς μίμηση».

Παρακολουθήστε το βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ