Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 12:51

ΣΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Δημητριάδος: “Αυτοί οι χαιρετισμοί να είναι η πιο θερμή μας προσευχή στην Παναγία για να φέρει ο υιός της την ειρήνη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ένα σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος με αφορμή την έναρξη των Χαιρετισμών και πιο συγκεκριμένα της πρώτης στάσης που θα ψαλεί στους ναούς σήμερα.

«”Χαίρε, δεκτόν πρεσβείας θυμίαμα”. Με αυτούς τους λόγους θα απευθυνθούμε στην Παναγία που είναι η πρεσβεία της ό,τι πιο δεκτό θυμίαμα ενώπιον του υιού της και Θεού μας», επισημαίνει μέσα από αυτό ο κ. Ιγνάτιος.

Όπως τονίζει μάλιστα είναι το θυμίαμα που ανεβαίνει προς τον ουρανό όπως ανεβαίνει η δική μας προσευχή στην Παναγία και η δική της πρεσβεία για τη δική μας σωτηρία. «Είναι οι δικές της πρεσβείες που στηρίζουν τον κόσμο, γαληνεύουν την καρδιά μας, ειρηνεύουν τους ανθρώπους και έχουμε τόση ανάγκη από ειρήνευση τούτον τον καιρό», αναφέρει.

Ο ιεράρχης καταλήγει ωστόσο λέγοντας πως «την ώρα που το θυμίαμα θα θερμαίνει τις καρδιές μας, την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι καπνοί από βόμβες και κανόνια ανεβαίνουν στον ουρανό για να θυμίζουνε ότι παραμένουμε άνθρωποι που πολλές φορές με τη βία θέλουμε να επικρατήσουμε επάνω στους συνανθρώπους μας. Είθε τούτοι οι χαιρετισμοί να είναι η πιο θερμή μας προσευχή στην Παναγία για να φέρει ο υιός της της ειρήνη».

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι του μητροπολίτη Δημητριάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ