Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:11

Δημητριάδος: Ας ευχηθούμε να λιγοστέψουν στο ελάχιστο τα θύματα της πανδημίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με την ευχή να μειωθούν στο ελαχιστο τα θύματα του κορονοϊού ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος τέλεσε σήμερα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, μνημόσυνο για τα θύματα της πανδημίας.

Ο κ. Ιγνάτιος αφού τόνισε ότι ως πνευματικός πατέρας και ποιμενάρχης προσεύχεται για όλο το ποίμνιό του, επεσήμανε πως ο Θεός είναι Εκείνος που γνωρίζει το γιατί και τον τρόπο που παιδαγωγεί τους πιστούς.

Συμπονώ μαζί σας. Ας ευχηθούμε να λιγοστέψουν στο ελάχιστο τα θύματα της πανδημίας. Ένιωσα την ανάγκη σήμερα, ως Πατέρας, να συμπροσευχηθώ μαζί σας για τα πρόσωπα που χάσαμε, γιατί πιστεύουμε στην Ανάσταση, γιατί συλλειτουργούμε όλοι μαζί, εμείς οι ζώντες και οι κεκοιμημένοι αδελφοί μας. Αυτή είναι η πίστη μας, αλλά και η ελάχιστη παρηγορία που μπορούμε να δώσουμε σε όλους σας, γιατί είμαστε μία πνευματική οικογένεια, μία Εκκλησία του Χριστού.

Υπογράμμισε πως «είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς το «γιατί», αλλά Εκείνος γνωρίζει, ο Κύριος της ζωής και του θανάτου. Ο Θεός μας παιδαγωγεί, μας δείχνει έναν τρόπο ταπείνωσης, μετρά την πίστη και την ενότητά μας, το εκκλησιαστικό μας φρόνημα, την υπακοή μας στην Εκκλησία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ