Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:26

Δημητριάδος: «Αν απαντήσουμε με την βία, δεν είμαστε μαθητές του Χριστού»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ώρες ώρες πονάμε, αγανακτούμε για τους κανόνες και τους όρους που μας επιβάλλονται και αναρωτιόμαστε πώς θα απαντήσουμε στην καταπίεση που ασκείται στις ψυχές και στα σώματά μας; Αν απαντήσουμε με την βία δεν είμαστε του Χριστού μαθητές». 

Με την φράση αυτή ο μητροπολίτης Δημητριάδος επισημαίνει το νόημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την εν γένει χριστιανικής ζωής.

Όπως τονίζει ο κ. Ιγνάτιος “Ο Κύριος μάς καλεί να επιλέξουμε την ασκητική πορεία της ταπεινής αγάπης, παρά το κόστος του πόνου. Ο Σταυρός είναι πόνος, αλλά μόνο δι’ Αυτού μπορούμε να φθάσουμε στην νίκη. Έτσι είμαστε μαθητές του Χριστού κι έτσι η Σαρακοστή αποκτά ουσιαστικό νόημα και αξία και θα οδηγήσει στο αληθινό Πάσχα”.

Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος πρόσθεσε ότι καλούμαστε να κρατήσουμε την ενότητα της κοινωνίας νηστεύοντας και συγχωρώντας, όπως ο ίδιος ο Χριστός μας δείχνει τον δρόμο, εάν θέλουμε να Τον συναντήσουμε, έναν δρόμο μαρτυρικό, με πολύ πόνο, με στερήσεις, με υπομονή.

“Η πορεία που καλούμαστε να βαδίσουμε, ιδιαίτερα, μάλιστα, τούτο τον καιρό, δεν είναι εύκολη. Προχωρούμε σταυρούμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της πανδημίας. Ο καθένας και όλοι μαζί θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Η στάση μας κατ’ αυτή την μαρτυρική πορεία θα κρίνει κατά πόσον είμαστε μαθητές Χριστού ή όχι. Εάν επενδύουμε μόνο στην επίγεια δύναμη της Εκκλησίας, που μπορεί να επιβάλει το θέλημά Της, τότε, μάλλον, δεν είμαστε αυθεντικοί μαθητές του Χριστού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ