Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:51

ΤΕΛΕΣΕ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΤΑΤΟΙ

Διευκρινιστική ανακοίνωση της μητροπόλεως Καλαβρύτων για “μαϊμού” ρασοφόρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε η ιερά μητρόπολη Καλαβρύτων σχετικά με προσέλευση κληρικού της μητροπόλεως προς τέλεση τρισαγίου στον τάφο του θανόντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου όπως μεταδόθηκε από τα Μ.Μ.Ε.

Όπως τονίζει η μητρόπολη “ουδέποτε προσήλθε κληρικός της μητροπόλεώς μας στον εν λόγω τόπο προς τον προαναφερθέντα σκοπό, ει μη μόνον ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ως Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο οποίος έλαβε μέρος στην εξόδιο ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Διευκρινίζει ωστόσο πως “ο ρασοφόρος ο οποίος παρουσιάστηκε στο Τατόι ζητώντας να τελέσει τρισάγιο είναι ο γνωστός ψευδοεπίσκοπος, μοναχός Χριστόδουλος αυτοπροβαλλόμενος ως «Μητροπολίτης» για τον οποίον η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποφανθεί και ενημερώσει ως ακολούθως”.

“ο ρασοφόρος με το κοσμικό όνομα Νικόλαος Διαμαντόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην μητροπολιτική περιφέρεια Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, φέροντας τα διακριτικά διάσημα του Επισκόπου και αυτοπροβαλλόμενος ως «Μητροπολίτης Χριστόδουλος», δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι κανονικός Επίσκοπος ή Μητροπολίτης, ούτε καν Ιερεύς ή Διάκονος και, επομένως, οποιοδήποτε ιερό Μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο».

“Ο εν λόγω ρασοφόρος καταδικάσθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη τον παρελθόντα Ιανουάριο για τα αδικήματα αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος, αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθηση και εξύβριση. Σήμερα, ευρίσκεται και πάλι στο δικαστήριο δικαζόμενος για εξύβριση και αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθηση”.

“Κατόπιν τούτων, καλείται το ευσεβές πλήρωμα να αγνοεί οποιαδήποτε πράξη του εν λόγω προσώπου το οποίο μόνο προκαλεί και σκανδαλίζει τις ψυχές των πιστών μας”, καταλήγει η ανακοίνωση της μητρόπολης Καλαβρύτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ