Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:02

Διευκρινήσεις από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Αττικής σχετικά με την “ασθένεια Ιεροψάλτου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει περί όσων ακούγονται για ασθένεια Ιεροψάλτου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, εξέδωσε πριν από λίγο ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, όλοι οι έμμισθοι Ιεροψάλτες του ναού έχουν υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά, είναι απολύτως υγιείς και επιτελούν τα καθήκοντά τους κανονικά μέχρι σήμερα, ενώ όσα μέλη της χορωδίας είναι από 60 ετών και άνω απέχουν συνειδητά εδώ και μεγάλο διάστημα.

Αναφορικά με το δημοσίευμα που αναφέρεται σε ιεροψάλτη του ναού, αφορά βοηθό ιεροψάλτη ο οποίος απουσιάζει από το ναό εδώ και ένα μήνα, πριν δηλαδή εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου καλεί όλους τους ιεροψάλτες των ναών του Λεκανοπεδίου Αττικής (και ειδικότερα του κέντρου της Αθήνας, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ειδικών και να λαμβάνουν όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Παράλληλα κάνει έκκληση για αυξημενη επιτήρηση, ιδιαίτερα τις μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχές όπως τα Πατήσια, τα Πευκάκια, ο Άγιος Παντελεήμων, τα Σεπόλια, αλλά και άλλες συνοικίες της Αθήνας, όπου οι πλατείες βρίσκονται πέριξ ή περιβάλλουν ιστορικούς Ναούς, όπου παρατηρείται πολυπληθής συγκέντρωση ατόμων, δίχως την τήρηση οιουδήποτε μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ