Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:21

ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΤΩΡΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Διεθνές συνέδριο στην Καλαμάτα με κεντρικό θέμα την Αγία Σοφία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην πόλη των Καλαβρύτων θα πραγματοποιηθεί 4 με 6 Νοεμβρίου το 10ο Διεθνές Συνέδριο του Studium Historicorum Ecclesiasticorum με θέμα, «Αγία Σοφία: το κέντρο της Χριστιανοσύνης».

Το Διεθνές Συνέδριο του Studium Historicorum Ecclesiasticorum πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της μητροπόλεως Καλαβρύτων και με τη σύμπραξη καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος είναι η δημιουργία φυτωρίου νέων επιστημόνων που διακρίνονται για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους στο γνωστικό αντικείμενο της Εκκλησιαστικής Ιστορίας εμφυσώντας πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους και παραχωρώντας βήμα για την προβολή της έρευνάς τους. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί περισσότερα από δώδεκα συνέδρια και συναντήσεις. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από σαράντα Καθηγητές Πανεπιστημίου της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ερευνητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές.

Στις εργασίες του συνεδρίου που θα αρχίσουν την Παρασκευή στις 7:30 μ.μ., την έναρξη θα κηρύξει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και κ. Ιερώνυμος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ