Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 10:50

Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη του μητροπολίτη Κερκύρας – Απαλλαγή πρότεινε η Εισαγγελέας για την πρώτη υπόθεση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Διεκόπη η δίκη του μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου για να συνεχιστεί την Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας.

Ο κ. Νεκτάριος δικάζεται για δύο υποθέσεις: για την προτροπή από άμβωνος την 25η Μαρτίου προς τους πιστούς κατά τη διάρκεια του γενικού lockdown να δηλώσουν πως βγαίνουν για προσωπική άθληση και να προσέλθουν στους ναούς για να κοινωνήσουν και διότι τέλεσε τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων με περισσότερους πιστούς από όσους προέβλεπε η ΚΥΑ που ήταν τότε σε ισχύ.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του μητροπολίτη Νεκτάριου για την πρώτη από τις δύο με το σκεπτικό πως δεν υπήρχε δόλος στα λεγόμενά του και πως “επιχείρησε να συγκεράσει το θρησκευτικό του καθήκον με την νομοθεσία  χωρίς να έχει καμία συνείδηση ότι προτρέπει τους πολίτες σε αξιόποινες πράξεις”.

Κοντά στον μητροπολίτη Κερκύρας βρέθηκαν οι μητροπολίτες Καστορίας Σεραφείμ, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ – ο οποίος ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης, Σερρών Θεολόγος, Σύρου Δωρόθεος, Ζιχνών Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Πατρών Χρυσόστομος, Κυθήρων Σεραφείμ, Αιτωλίας Κοσμάς, Λαγκαδά Ιωάννης, Γλυφάδας Αντώνιος, Ιερισσού Θεόκλητος, Λαρίσης Ιερώνυμος και Καλαβρύτων Ιερώνυμος.

Με πληροφορίες από το corfutvnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ