Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 15:34

ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ

Διδυμοτείχου: “Πρώτα βάζουν την εκκλησία να δημιουργήσει το πρόβλημα και μετά έρχεται η πολιτική για να συμπληρώσει τα γεωπολιτικά σχέδια”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στις πολεμικές συγκρούσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτός ο πόλεμος είναι αδικαιολόγητος αφού αυτοί οι δύο λαοί θα μπορούσαν να τα είχαν βρει», τόνισε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου προσθέτοντας πως για πολλούς αιώνες βέβαια, «οι Ουκρανοί αισθάνονταν καταπίεση από τους Ρώσους».

Όπως επεσήμανε μάλιστα δεν είχαμε συνηθίσει στην Ευρώπη σε τέτοια θεάματα και είναι κάτι πρωτόγνωρο. «Με συγκλονίζει το γεγονός ότι έχουμε δυο ορθόδοξους αδελφούς λαούς που βαπτίστηκαν στην ίδια κολυμπήθρα. Που πήραν την Ορθοδοξία από την Κωνσταντινούπολη», ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως «αυτός ο πόλεμος είναι αδελφοκτόνος».

Ο κ. Δαμασκηνός υπογράμμισε ωστόσο πως, «πρώτα βάζουν την εκκλησία να δημιουργήσει το πρόβλημα και μετά έρχεται η πολιτική για να συμπληρώσουν με τα γεωπολιτικά σχέδια αυτό το πρόβλημα που εκείνοι δημιούργησαν», κατέληξε με νόημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ