Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 0:20

Διαυλείας: “Για να κατανοήσουμε τον Άγιο Δημήτριο πρέπει να τον ζήσουμε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε απόψε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος, ο οποίος στην ομιλία του προς τους πιστούς έκανε εκτενή αναφορά στο βίο του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.

Τόνισε πως “για να κατανοήσουμε έναν Άγιο πρέπει να τον ζήσουμε. Αν θέλουμε να μαρτυρήσουμε το Χριστό, πρέπει να μιμηθούμε Χριστό. Και για να μιμηθούμε Χριστό πρέπει να σταυρωθούμε. Οφείλουμε με πολυ υπομονη να αγαπησουμε αυτόν που δε μας αγαπά”.

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στους γύρω από το Ναό δρόμους.

Λίγο προ της απολύσεως ο προιστάμενος του Ναού π. Σωτήριος Γκίκας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αλέξιο, με τον οποίο συνυπηρέτησαν στη Ριζάρειο Σχολή. Επιπλέον ευχαρίστησε τους ιερείς που παρευρέθησαν στην πανήγυρη, το δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αγίας Παρασκευής, καθώς και όλους τους πιστούς.

Το τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου θα παραμείνει στο Ναό έως το βράδυ της Κυριακής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ