Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 0:11

Διαυλείας: “Ελεύθερος χριστιανός λογίζεται εκείνος που έχει ελευθερία συνειδήσεως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στο Χαλάνδρι με την τέλεση του μεθέορτου Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Διαυλείας κ. Αλέξιου.

Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Αλέξιος μίλησε για το πρόσωπο του Αγίου Ελευθερίου, τον οποίο και χαρακτήρισε κρουνό θεολογίας.

“Αν θες να νιώσεις και να πλησιάσεις έναν άγιο, πρέπει να τον ζήσεις”, είπε κάποτε ο Γέροντας Παίσιος. Ο Άγιος Ελευθέριος επέδειξε από νεαρή ηλικία το σθένος και τη δύναμη της πίστης του, στοιχεία που ενισχύουν το πνεύμα και οδηγούν στην αγιότητα. Ελεύθερος χριστιανός λογίζεται εκείνος που έχει ελευθερία συνειδήσεως, αποφάσεων, σώματος”.

Πρόσθεσε πως “Αν ανεβούμε τα σκαλοπάτια της ζωής μας με αυτή τη δυναμική και την έννοια αυτής τητς ελευθερίας, μπορούμε να νιώσουμε το παράδειγμα του Αγίου Ελευθερίου και να εισπράξουμε τη μοναδικότητα της αγιότητας”.

Εν συνεχεία τελέστηκε η λιτάνευση της εικόνας και του λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρα Ελευθερίου στους γύρω δρόμους με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας αυτής ο προιστάμενος του Ναού π. Ιωάννης Λάμπρου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αλέξιο για την πρώτη του παρουσία στο Ναό, το Δήμαρχο Χαλανδρίου για τη συμβολή στην πανήγυρη, τους ιερείς που μετείχαν των ακολουθιών, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, την αστυνομία, αλλά και όλους τους πιστούς που προσήλθαν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ