Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 20:22

ΣΡΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Η Διαβεβαίωση του Επισκόπου Κνωσού Μεθοδίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο η Διαβεβαίωση του Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου όπως αυτή προβλέπεται από την εκκλησιαστική τάξη.

Της ακολουθίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος και ευχήθηκε τα δέοντα στο Θεοφιλέστατο και εξέφρασε την παράκληση να πορευθεί με πίστη και αφοσίωση στην Αγία μας Εκκλησία και στις Ιερές Παραδόσεις.  

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος για άλλη μια φορά κατέθεσε την ευγνωμοσύνη του προς τον Άγιο Θεό, προς την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και ιδιαίτερα προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο για την αγάπη και  εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το πρόσωπό του, υποσχόμενος πως θα εργασθεί με όλες του τις δυνάμεις και από τη νέα αυτή θέση του για το καλό της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο να δώσει και εκείνος την ευχή του στον Θεοφιλέστατο, που επί σειρά ετών εργάσθηκε κοντά του, ως Πρωτοσύγκελλός του.

Στην ακολουθία παρέστησαν εκτός από τους διακονούντες στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης κληρικούς και λαϊκούς και αντιπροσωπεία φοιτητών της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.    

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ