Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 7:37

Διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύεται ο Αιτωλίας Κοσμάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από τα ξημερώματα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου διακομίσθηκε, ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που τις τελευταίες ημέρες δίνει μάχη με τον κορονοϊό.

Ο μητροπολίτης που νοσηλευόταν στο σπίτι του, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας εξαιτίας της άρνησης του να δεχθεί εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο κάτι το οποίο συνέβη τελικά χθες όταν οι οικείοι του κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει χωρίς την θέληση του στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Η προχωρημένη βλάβη την οποία διέγνωσαν οι γιατροί οδήγησε στην απόφαση να διασωληθωθεί χθες αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέος γύρος αντιδράσεων από πλευράς του.

Τελικά τα ξημερώματα οι γιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωση του ασθενούς μητροπολίτη ο οποίος διακομίσθηκε στη συνέχεια στην Αθήνα ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση του.

Ο 76χρονος μητροπολίτης θεωρείται ως ενας εκ των πλέον συντηρητικών της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος αρχιερέας που αρνήθηκε την νοσηλεία και την διασωλήνωση. Υπήρξε από τους πλέον σφοδρούς επικριτές της απόφασης της Ιεράς Συνόδου για ετεροχρονισμένο εορτασμό του Πάσχα ώστε να αποτραπεί η διάδοση του ιού κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου και της ΔΙΣ οι οποίοι τον έχουν παραπέμψει στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη μαζί με τον μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ