Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:32

Διαψεύδει το Βελιγράδι την Κοίμηση του Πατριάρχη Ειρηναίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πριν από λίγο αναρτηθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Σερβίας, κείμενο διάψευσης της είδησης που αρχικά μεταδόθηκε απο σερβικά ΜΜΕ περί εκδημίας του Πατριάρχη Ειρηναίου

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Ειρηναίου παραμένει αμετάβλητη, όπως αναφέρθηκε στο πρωινό ανακοινωθέν στο οποίο γίνεται λόγος για επιδείνωση.

Το εξαιρετικά σκληρό ανακοινωθέν κάνει λόγο για ψευδείς ειδήσεις τις οποίες διέδωσαν εκκλησιαστικές προσωπικότητες και ανεύθυνα ΜΜΕ με στόχο να προσβάλουν το κύρος της Εκκλησίας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, σερβικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση πως ο Πατριάρχης Ειρηναίος εκοιμήθη. Λίγο αργότερα το ένα μετά το άλλο άρχισαν να ανασκευάζουν κάνοντας λόγο για κρίσιμη κατάσταση και μόλις πριν λίγο το Πατριαρχείο Σερβίας προχώρησε στην έκδοση ανακοινωθέντος το οποίο διαψεύδει τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό Τύπο και έκαναν τον “γυρο του κόσμου” μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου

Η ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΚΑ

Поводом лажних вести о наводном упокојењу Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, обавештавамо јавност да је, према званичном извештају конзилијума лекара који се стара о здрављу Предстојатеља наше Цркве, његово стање неизмењено у односу на извештај који смо јутрос објавили. 

Сматрамо крајње неодговорним и неморалним овакво лажно извештавање и свесно обмањивање и узнемиравање целокупне јавности, чак и од стране појединих црквених личности, као и неких медија којима се до сада могло колико-толико веровати. 

Позивамо све да се помоле за здравље нашег Патријарха и да се о његовом здравственом стању информишу из званичних саопштења Конзилијума лекарâ и на званичној интернет-страници Информативне службе Српске Православне Црквe.    

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Με την ευκαιρία ψευδών ειδήσεων σχετικά με την κοίμηση της Αυτού Αγιότητος, του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, ενημερώνουμε το κοινό ότι, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του συμβουλίου των ιατρών που φροντίζουν την υγεία του Προκαθημένου της Εκκλησίας μας, η κατάστασή του είναι αμετάβλητη σε σχέση με την έκθεση που δημοσιεύσαμε σήμερα το πρωί.

Θεωρούμε ότι αυτές οι ψευδείς αναφορές και η σκόπιμη εξαπάτηση και παρενόχληση ολόκληρου του κοινού, ακόμη και από συγκεκριμένες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, καθώς και από ορισμένα εξαιρετικά ανεύθυνα και ανήθικα  ΜΜΕ.

Καλούμε όλους να προσευχηθούν για την υγεία του Πατριάρχη μας και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του από τις επίσημες ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ιατρών και στον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ